De zeci de ani de zile, în orașul Scornicești a fost abandonată (indiferent de ce edil s-a aflat la conducere) clădirea muzeului, care între timp a ajuns o ruină. Interiorul este un adevărat dezastru, iar banii necesari pentru o reabilitare totală depășesc cu mult posibilitățile financiare ale localității. În ultimul timp, a fost lansată pe rețelele de socializare ideea reabilitării în totalitate, urmând ca apoi destinația finală să fie un muzeu omagial al iubitului conducător Nicolae Ceaușescu, după care nostalgicii comunismului încă mai plâng. O idee mai proastă nici că putea exista! Trecând peste faptul că nimeni nu vrea să își mai amintească de timpurile odioase ale comunismului, marea întrebare este ce exponate puteau fi puse în acest muzeu? De unde puteau fi achiziționate, donate sau împrumutate privind viața lui Nicolae Ceaușescu, care să umple câteva săli ale muzeului?
Această idee susținută de unele persoane a fost dezvoltată și au încercat să își dea cu presupusul cum că acest lucru poate deveni un punct de atracție forte al orașului Scornicești, care va intra astfel în circuitul turistic, iar muzeul va avea zilnic sute de vizitatori. De unde aceste sute de vizitatori, nimeni nu a putut să precizeze, iar această propunere a fost doar o încercare de a bloca un proiect cu privire la muzeu al actualului primar Daniel Tudor.
Pentru a schimba fața orașului, deoarece muzeul se află exact la intrarea în centrul localității, s-a hotărât ca terenul și clădirea să fie concesionate pe o perioadă de 49 de ani pentru ca în locul dărăpănăturii să fie făcut un centru modern de reziliență a persoanelor în vârstă sau mai bine spus un azil de bătrâni. Această investiție în primul rând degrevează primăria de grija construcției, cât și de costurile de întreținere ale acesteia. Pe lângă faptul că se vor investi foarte mulți bani, vor fi create și câteva locuri de muncă.
Dacă ar fi să punem în balanță cele două propuneri, de muzeu cu costuri mari de întreținere din bugetul local și cea de azil de bătrâni, de care pot beneficia în primul rând persoanele din zonă și care va avea costuri zero de la bugetul local, credem că ultima variantă este cea mai bună.
Felicitari Primarului Daniel Tudor pentru aceasta decizie inteligenta si misiunea sa de a face ca Regina Maria sa fie vizitata nu numai de turisti, ci si de locuitorii orasului, care de fiecare data o sa fie inspirati de valorile acestei investitii.