În România, în acest moment nu există un program național de screening pentru cancerul la sân și din aceastăn cauză rata mortalității în rândul femeilor depistate se situează undeva între 30 și 36%. Anual sunt depistate aproximativ nouă mii der noi cazuri și tot anual mor aproximativ trei mii de femei.

Azi a fost Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului la Sân, o zi obișnuită pentru majoritatea parlamentarilor din Olt și nu numai, oameni care prin puterea legislativă cu care au fost investiți de popor pot legifera destul de multe măsuri care pot duce la scăderea acestui flagel.

Siminica Mirea, senator de Olt PSD, poate și prin prisma faptului că este femeie, a fost singurul parlamentar care printr-un mesaj și-a îndreptat gândurile către aceste femei lovite de soarta necruțătoare: Una din opt femei ale lumii este răpusă de cancerul de sân”, este o frază dureroasă, ce întristează pe oricine…
La fiecare 1 octombrie, de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân, solidaritatea are culoarea roz, iar gândurile noastre, ale tuturor, sunt îndreptate către femeile ce trec prin astfel de perioade în care trebuie să fie puternice şi să continue lupta.
Cancerul la sân poate fi învins prin informare, prin prevenţie şi prin controale medicale. Haideți să reținem lucrul acesta, să avem grijă de noi și doar așa vom câștiga! 
Sănătatea, înainte de toate!

Cunoscând-o ca o adevărată luptătoare, poate că acest mesaj nu va rămâne doar un simplu mesaj, ci împreună cu alți parlamentari, după consultări, doamna senator va iniția și un proiect de lege prin care femeile să fie sprijinite în lupta lor pentru viață.