Interpelările pe care le-am adresat astăzi ministrului Sănătății vizează două mari probleme cu care se confruntă românii, dar și sistemul de Sănătate.
✅ Prima se referă la măsurile necesare pentru remedierea situației semnalată de Observatorul Român de Sănătate, aceea că, anual, România aruncă până la 60 mii litri de plasmă, cu care ar putea fi tratați mii de pacienți, care au nevoie de imunoglobuline, pentru că nu avem infrastructura și legislația pentru colectare.
✅ A două vizează, strategiile ministerului pentru accesul continuu la serviciile de sănătate pentru bolnavii cronici, bolile cronice fiind principala cauză de deces, internare în spital și handicap fizic, la nivelul populației adulte și vârstnice din România.
🆘 Bolile cardiovasculare reprezintă cauza a 42% dintre decesele înregistrate în rândul populației masculine și respectiv 55% din decesele din rândul femeilor din Uniunea Europeană, inclusiv în România.
🩺 Într-o lume guvernată de pandemie, sănătatea este primul punct pe ordinea de zi a oricărui stat.
✅ Încercăm, astfel, să aducem în vizorul autorităților decidente problemele pe care le întâmpină pacienții din România și să-i determinăm să ia act de ele.
✅ Aștept răspunsurile și vi le transmit, imediat ce le primesc.