În data de 11 iunie 2017, în județul Olt vor avea loc alegeri parțiale în două comune, Sprâncenata și Osica de Sus.

Localitatea Osica de Sus, până la alegerile locale de anul trecut, a fost în utlimii ani sub o dictatură PNL. Din fericire pentru locuitorii acestei localități, PSD a câștigat alegerile, dar în urma unei hotărâri judecătorești definitve, primarul ales, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul și prerogativele au fost preluate de viceprimarul Gheorghe Manicea. Tot acesta este cel ales de Organizația Județeană a PSD Olt să candideze pentru mandatul de primar. Gheorghe Manicea se bucură de un sprijin puternic din partea Organizației PSD și în mod sigur o să câștige detașat alegerile.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat pentru mass media din Olt: ,,Joi, 4 mai, am avut Comitetul Executiv, în care am stabilit candidaţii pentru Sprîncenata – Marin Mihăeşteanu şi pentru Osica de Sus – Gheorghe Manicea. Director de campanie a fost desemnat deputatul Marius Iancu. Obiectivul nostru este să avem primari în cele două localităţi, având în vedere că la alegerile din iunie 2016, în aceste localităţi a câştigat PSD” .

L-am rugat pe actualul și viitorul primar al comunei Osica de Sus să ne răspundă la câteva întrebări:18386774_120332000683416136_523029541_n 18362258_120332000624225083_1592873763_o 18378890_120332000642423424_585979016_o

 Ce înseamnă politica pentru Primarul Manicea Gheorghe?

Contrar spuselor unor persoane, consider ca administrația publică locală și politica sunt strâns legate între ele. Este nevoie de politica pentru a reuși sa ducem la bun sfârșit proiectele propuse. Totodată, consider ca trebuie sa facem și politica oamenilor fie că sunt de „stanga” fie ca sunt de „dreapta”.

De când faceți politică și ce realizări aveți în acest plan?

Fac politică din anul 1994 iar de atunci și până acum am activat numai în cadrul Partidului Social Democrat.

Despre realizări, în plan politic pot spune că în anul 2000, ca Președinte al Organizației de Tineret am pus bazele celei mai mari formațiuni de Tineret din Județul Olt.

În anul 2009 am devenit Președintele Organizației de Seniori și totodată Consilier Local din partea PSD. De atunci și până acum am forma o echipă frumoasă și serioasă cu ajutorul căreia am reușit să avem rezultate bune.

Este greu să faceți politică într-o localitate aflată ani de zile sub conducerea PNL?

Cu toată modestia vă voi spune că nu. Au fost momente în care a fost greu datorită modului în care cei din PNL au ales să facă politică dar am făcut tot posibilul să nu întru în jocul lor. Am considerat că făcând o politică serioasă, constructivă, bazată în principal pe fapte și proiecte iar rezultatele și-au spus cuvântul. De când am preluat Organizația, alături de echipa mea am obținut victorii după victorii în fața PNL Osica, excepție făcând Localele din 2012, an în care a fost o situație mai delicată ambele partide fiind în USL.

Ce ați realizat în perioada în care ați preluat conducerea pentru locuitorii comunei?

Despre realizări pot spune că am făcut investiții în infrastructura, cultură, educație și sport dar și în achiziții.

La capitolul infrastructură, am pus la punct iluminatul public și cel din Targul Comunal, iluminat festiv, am finalizat lucrările la noua grădiniță, cu puțin timp în urmă am realizat pietruirea unor străzi în prezent continuându-se acest demers dar cele mai importante proiecte pe acest segment sunt: asfaltarea satului Tomeni și vom finaliza lucrările la canalizarea din satele Medinți și Vlăduleni.

Despre Educație și Cultură pot spune că am finanțat proiecte prin care au fost introduse table magnetice în toate sălile de clasa de la Liceu și au fost racordate la internet grădinițele.

Personal țin foarte mult la aceste segmente de aceea am susținut prin orice mijloace evenimentele educative și culturale.

Un proiect de suflet pentru mine și Cezar Filip a fost dezvoltarea ansamblului de dansuri populare și caluș. Cu toate că au fost voci care spuneau că nu vom sprijini astfel de activități, am reușit cu ajutorul instructorului George Porumbelu să aducem aprox. 60 de băieți la trupa de caluș și aprox. 80 de fete la trupa de dansuri populare.

Reînvierea tradiției fotbalului din Osica de Sus este încă un proiect promis și realizat încă din vara anului trecut. A fost reînființata echipa de fotbal Oltețul Osica la care inclusiv eu am jucat fotbal urmând să înființam și o trupă de juniori pentru a forma viitori jucători. Am reluat și Memorialul în memoria marelui fotbalist din Osica Gheorghe Șoarece după ce acesta fusese uitat de vechea administratie.

Într-un timp relativ scurt am reușit să facem achiziția unor utilaje, achiziții care au fost amânate de-a lungul timpului. Din 2016, Primăria Osica de Sus se poate mândri că deține un adevărat parc de mașini și utilaje agricole.

Obiectivele următoare pe termen scurt și lung.

Pe termen scurt urmărim construirea noii stații de epurare care să deservească zonelor Medinți și Vlăduleni, depunerea proiectului la Grupul de Acțiune Locală pentru modernizarea Târgului Comunal, modernizarea a 14 km de drumuri atât prin turnarea unui covor asfaltic cât și modernizare cu șanțuri și podețe finanțate prin programele PNDL 2 și PNDR, modernizarea izvoarelor de la Chelestina unde a fost deja reabilitat drumul prin pietruire.

Pe termen lung avem în vedere reabilitarea Căminului Cultural din Satul Greci și Sediul Primăriei, efectuarea studiului de fezabilitate pentru canalizarea Ostrov-Tomeni. Un al proiect important pentru comună este Campusul Școlar. În acest sens se urmărește crearea unui dialog cu Guvernul României pentru găsirea unor soluții privind finanțarea continuării lucrările la acest Campus care include și o sală de sport.

 Munca în echipă indiferent de culoarea politica a C. L. sau politica PSD?

Ambele. Suntem deschis la dialog dacă propunerile ajută la dezvoltarea comunei. În primul rând trebuie să recunosc că reprezintă un avantaj majoritatea PSD din C. L. cât și Administratia Județeană și cea centrală care sunt tot Social Democrate.

În al doilea rând, cum am mai spus, nu voi face niciodată greșeala de a ignora un proiect pentru simplul fapt că este propus de opoziție. Am fost Consilier timp de 8 ani de zile și m-a durut când am propus unele proiecte la care fostul primar PNL a închis ochii.

Locuitorilor din Osica de Sus, legat de Alegerile Parțiale, am să le transmit să se concentreze pe proiecte, să nu se ghideze pe baza dezinformarilor, le promit cu aceasta ocazie că voi duce la bun sfârșit platforma propusă în 2016 și că întotdeauna voi rămâne în mijlocul lor.